dinsdag 14 april 2009

burgemeester onterecht vergoeding

UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft de verspreiding van huis-aan-huiskrant Ons Utrecht niet willen tegenhouden. „Hij heeft gevraagd of de publicatie van een artikel over zijn pensionkostenvergoeding een week uitgesteld zou kunnen worden”, zegt zijn woordvoerster.

Wolfsen heeft de journalist voorgesteld om nog een andere specialist over deze vergoeding te bevragen”, aldus de zegsvrouw. Volgens de hoofdredacteur van het weekblad Ons Utrecht heeft de burgemeester van Utrecht de publicatie van het artikel proberen tegen te houden omdat het onjuist was en zijn imago zou schaden. In het bewuste stuk stelt bestuursrechtdeskundige Twan Tak dat Wolfsen een deel van zijn pensionkostenvergoeding ten onrechte heeft ontvangen.

Van der Horst wilde het artikel gewoon plaatsen. Dinsdagochtend werd duidelijk dat de vrijdag gedrukte editie herdrukt is zonder het gewraakte artikel. „Wolfsen heeft blijkbaar contact gehad met onze uitgever Uitgeverij Holland Combinatie. Die heeft zonder mijn medeweten opdracht gegeven 120.000 nieuwe exemplaren van Ons Utrecht laten drukken zonder het bewuste artikel”, aldus Van der Horst.

Dinsdagmiddag om 17.00 uur geeft Wolfsen in het stadhuis een toelichting op alle reuring die is ontstaan over de publicatie.
(bron:telegraaf.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten